På pensjonsselskapets kapitalmarkedsdag i London onsdag ble det klart at det mest sannsynlig ikke blir noe utbytte for 2014 heller.

- Gitt den korte perioden til ferdigstillelse av solvens II regelverket, det lave rentenivået og den pågående oppreserveringen for økt forventet levealder, anser styret i Storebrand det som lite sannsynlig at det vil betales utbytte for 2014, heter det i en melding.

Styret i Storebrand bekrefter imidlertid selskapets utbyttepolitikk.

Kutter kostnader

Majoriteten av konsernets inntekter kommer fra tjenestepensjon i Norge og Sverige. Storebrand står i dag midt oppe i en omstillingsprosess der kundene går bort fra ytelsespensjon og over på innskuddspensjon – et produkt som i utgangspunktet er mindre lønnsomt for selskapet. For å tilpasse seg den nye virkeligheten lanserte Grefstad sommeren 2012 et omfattende kostnadsprogram.

At selskapet snart også står overfor innføringen av internasjonale kapitalkrav, kalt Solvens II, har fått enkelte til å sette spørsmålstegn ved om det i det hele tatt er rom for å dele med eierne.

Storebrand opplyser tirsdag at det vil nå kostnadsmålet for 2014 og at det vil fremover rapportere kostnader i prosent av inntekter. Samtidig oppdateres finansielle målsetninger med et Solvens II-mål på minimum 130 prosent.

Estimerer solvensgrad

Solvensgraden er estimert til 125 prosent ved utgangen av tredje kvartal 2014.

Selskapet estimerer sin solvensgrad  til mellom 125 og 150 prosent ved innføring av Solvens II i 2016.

Det fremkommer av presentasjonsmaterialet at selskapet har et Solvens II-mål på 130 prosent, og ser solvensgrad på 125 til 150 prosent ved Solvens II i 2016.

Storebrand opprettholder målene om egenkapitalavkastning på over 10 prosent, solvens 1-margin på over 150 prosent, utbytte over 35 prosent og kredittrating for livselskapet på A.

Presset egenkapitalavkastning

Videre viser presentasjonsmaterialet at pensjonsselskapet ser at lavere renter og overgang fra garanterte til ikke-garanterte produkter gir press på konsernets egenkapitalavkastning inn i 2015.

Storebrand har målsetning om å levere en egenkapitalavkastning på 10,0 prosent etter skatt og justert for amortisering. Ved utgangen av tredje var den annualiserte EK-avkastningen på 10,5 prosent.

Sselskapet har mål om en kostnad/resultat (C/I) på 60 prosent for perioden 2015 til 2017. Forholdet var 61 prosent i 2013 og anslås til 60 prosent i 2014.

Det vises til at ytterligere kostnadsbesparelsestiltak nå implementeres.

Les også:
Gribbene sirkler rundt kullgigantene
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Økonomer frykter resesjon i Norge med lav oljepris  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.