Seadrill fikk en ebitda på 635 millioner dollar i tredje kvartal 2014, skriver TDN Finans.

Det var på forhånd ventet en ebitda på 637 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Nettoresultatet i kvartalet var 190 millioner dollar, mot et nettoresultat på 315 millioner dollar samme kvartal året før. Det var ventet et nettoresultat på 325 millioner dollar.

Nettoresultatet påvirket negativt av tap på derivatinstrumenter på 80 millioner dollar og gjeldsinnløsning på 76 millioner dollar.

Totale driftsinntekter ble 1.293 millioner dollar, mot ventet 1.214 millioner dollar.

Selskapets ordrebok var 18,3 milliarder dollar pr 25. november. Tallet inkluderer 4,1 milliarder dollar relatert il Rosneft, og ekskluderer 12,5 milliarder dollar av ordre relatert til rørledningsinstallasjonsskip og nybygget «Sete», et boreskip.

Utsetter utbytte

Seadrill har besluttet å suspendere utbytteutbetalinger. Selskapet vil styrke balansen og legge til rette for å komme i posisjon som konsolidator når mulighetene byr seg i forbindelse med nedturen i markedet.

Ved å pause utbytte vil Seadrills kapitalposisjon bedre seg med rundt to milliarder dollar pr år, ifølge meldingen.

Videre opplyses det at styret i Seadrill har godkjent et aksjetilbakekjøpsprogram på inntil 10 prosent av utestående aksjer med varighet på 12 måneder.

«Imidlertid venter styret at majoriteten av tilgjengelige midler vil initielt bli brukt til å redusere gjelden i balansen», heter det.

- Beslutningen om å suspendere utbytte har vært en vanskelig beslutning for styret. Når man imidlertid tar med i vurderingen den betydelige svekkelsen i offshore boremarkedet og finansieringsmarkedet de seneste kvartalene, mener styret dette er den rette beslutningen for selskapet. Jeg er trygg på at Seadrill vil komme tilbake fra denne nedturen sterkere og at vi vil gjenoppta utbyttebetalinger i fremtiden, sier styreleder John Fredriksen i en kommentar.

Holder på strategi

Seadrill forblir forpliktet til Seadrill Partners strategi om å øke selskapets utbytteutbetalinger.

For 2014 venter Seadrill at Seadrill Partners vil vokse med over 30 prosent, og dermed vil veksten overstige den guidede veksten i utbytte.

Det vises til at Seadrill Partners har flere markeder tilgjengelig hvor selskapet kan finansiere ytterligere oppkjøp, inklusive, men ikke begrenset til, preferanseaksjer, sikret gjeld, selgerkreditt.

Seadrill mener utbyttedistribusjonen til Seadrill Partners kan vokse, og vil utforske alle muligheter for å sikre at Seadrill Partner-eierne realiserer målet om utbyttevekst, kommunisert ved selskapets IPO.

 

Les også:
Økonomer frykter resesjon i Norge med lav oljepris  
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Gribbene sirkler rundt kullgigantene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.