- Markedsforholdene ser vesentlig bedre ut enn for ett år siden, men vi holder trykket oppe i forbedringsprogrammene, som alle er i rute. Dette bidrar til å øke vårt verdiskapingspotensial, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag torsdag.

Hydro har forbedret driften med 3,7 milliarder kroner på årsbasis siden 2011. Det gjenstår 1,5 milliarder kroner av Norsk Hydros kunngjorte driftsmessige og kommersielle forbedringsprogram som skal oppnås i løpet av 2015-2016.

Dette gjelder blant annet forbedringsprogrammet på 180 dollar per tonn i Hydros joint venture-selskaper innen Primærmetall, programmet «Fra B til A» i Bauksitt & Alumina, «Climb»-programmet i Valsede Produkter, aspirasjonen i Energi, og forbedringsprogrammet i konsernsenteret

I tillegg er Sapas omstrukturerings- og synergiprogram i rute til å levere forbedringer på én milliard kroner innen utgangen av 2016.

- Markedsforholdene ser vesentlig bedre ut enn for ett år siden, men vi holder trykket oppe i forbedringsprogrammene, som alle er i rute. Dette bidrar til å øke vårt verdiskapingspotensial, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

-Vi gjør alt vi kan for å finne og definere nye tiltak, mens vi jobber for å opprettholde vår posisjon som benchmark i bransjen når det gjelder operasjonelle forbedringer, legger han til.

Gjentar utbyttepolitikk

Norsk Hydro gjentar sin politikk om å utbetale 30 prosent i snitt av nettoresultatet over sykelen til aksjonærene, skriver TDN Finans.

Selskapet gjentar også at tilbakekjøp og ekstraordinære utbytter vurderes når inntjening, likviditetsposisjon og kapitalstrukturen tillater det.

Norsk Hydro venter totale investeringer til 6,5 milliarder kroner i 2015, sammenlignet med 3,5 milliarder i 2014.

Venter vekst

Norsk Hydro estimerer at den globale etterspørselen etter aluminium utenfor Kina er antatt å øke med 3-4 prosent årlig i 2014 og 2015.

Dette er nok til å bli bærekraftig, mener Hydro. Veksten kommer av at aluminium bli etterspurt i stadig nye produkter og bransjer slik at den totale etterspørselen øker.

- Bedringen i markedsbalansen for primæraluminium gir grunnlag for bærekraftig og lønnsom drift. Selv om det fortsatt er mye aluminium på lager, en viss makroøkonomisk usikkerhet i Europa og økning i eksport av halvfabrikata og bearbeidede produkter fra Kina, ser den grunnleggende situasjonen mye bedre ut enn for bare ett år siden, sier Brandtzæg.

Også råvaremarkedet har strammet seg til, noe som er positivt for Hydro.

Les også:
Asia i dag: Høy vekst gir bonus for offentlige ansatte
USA i dag: Putin ypper til priskrig mot Obama
Bommet med tre milliarder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.