Det er den årlige Prospera-undersøkelsen  som igjen setter ABG Sunndal Collier på topp etter TNS Sifos telefonintervjuer med institusjonelle investorer.

14 meglerselskapers ytelser er målt etter i alt 19 ulike kriterier -  noen mer generelle om kvalitet på kundekontakt, strategiråd og makroøkonomiske analyser. I tillegg er oppfatningene om  meglernes råd  og dåd i en serie sektorer eller hovedbransjer vurdert.

-En glede for hele ABG Sundal Collier-systemet. Vi arbeider hardt for kundene våre og er glade for at markedsaktørene setter pris på oss, sier administrerende direktør  Knut Brundtland om topplassen.

ABG "vant" også tilsvarende undersøkelse i fjor -  i sum eller vektet totalscore for kundesvarene  på alle områdene det ble spurt om.  Men det er "tett på toppen"  ABG scorer  4.09, mot 3.93 for Carnegie på annen og 3,89 for DnB Markets på 3. plass.

Sprik

Swedbank er meglerselskapet  med størst  avstand  fra  enkelt-topplassering  ned til nærmeste  konkurrent. I makroøkonomivurderinger scorer Swedbank 1468 poeng mot 568 for DnB Markets på annenplass. Strategi har tilsvarende  Swedbank på topp med 1208 poeng mot  Carnegies 749.

-Jeg rødmer og bukker.  Men vi er et team, jeg tror kundene legger vekt på vår samlede pakke i makro, strategi og kreditt. Her har vi lenge hatt topplasser og stor avstand, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank.-

Innbyrdes ranking mellom meglerselskapene er lite endret  mellom Prospera-undersøkelsene  2013 og  2014 DnB Markets har likevel flest "opprykk"  på enkeltsektorene - f. eks fra 5. til 1. plass både i olje og gass og i bank og forsikring. DnB rykker også opp fra 4. til 3. plass i totalrankingen

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.