Oslo Børs falt betydelig torsdag ledet ned av oljerelaterte aksjer etter at Opec besluttet å holde produksjonskvoten uendret på 30 millioner fat per dag.

Les sakene:
Opec kutter ikke produksjonen
Venter at kvotene blir overholdt
Slik tjener Norge på oljeprisfallet  

Statoil-aksjen ledet oljerelaterte aksjer ned og falt 4,4 prosent til 143 kroner, omsatt for 1,2 milliarder kroner.

I oppdatering torsdag nedgraderer Pareto Securities Petroleum Geo Services til hold fra kjøp, og tar ned kursmålet til 40 kroner aksjen fra tidligere 45 kroner.

Til tross for PGS' gode relative posisjonering og robuste balanse, ser Pareto Securities nedsiderisiko i estimatene og venter at aksjen, gitt det nåværende sentimentet i markedet, vil kunne handle lavere enn hva de underliggende verdiene skulle tilsi over en lengre periode.

Meglerhuset nedgraderer PGS-aksjen til hold fra kjøp og tar ned kursmålet til 40 kroner aksjen fra tidligere 45 kroner.

Pareto Securities viser til at den nåværende oljeprisen vil sette seismikkinvesteringene under ytterligere press, og at markedet vil ha overkapasitet i overskuelig fremtid.

«En sektor som slet med etterspørselen med en oljepris på 100 dollar fatet, vil få det ekstremt utfordrende med 80 dollar fatet når budsjettene for 2015 bli satt», heter det i oppdateringen.

PGS falt 7,9 prosent til 36,3 kroner.

Seadrill falt 7 prosent.

Norsk Hydro hadde kapitalmarkedsdag torsdag.

Analytikerne er samstemte i at dagens presentasjonsmateriale fra Hydro ikke inneholder de store nyhetene.

Norsk Hydro falt 1,3 prosent til 40,8 kroner.

Etter at Opecs avgjørelse ble kjent falt prisen på nordsjøolje med over tre dollar. Ved 17-tiden kostet ett fat 73,84 dollar. Det er det laveste nivået på fire år, og så sent som i sommer nådde nordsjøoljen en pristopp på 115 dollar. Prisen på ett fat amerikansk lettolje falt til 70,15 dollar torsdag, ifølge NTB.

DNB hadde også kapitalsmarkedsdag torsdag.

Av presentasjonsmaterialet fremgår det at DNB har som mål å gradvis øke utdelingsgraden fra det nåværende minimumsnivået på 25 prosent, med start i 2014. Når kapitaldekningsnivået er nådd, er DNBs nye langsiktige mål å betale ut mer enn 50 prosent i utbytte.

DNB-aksjen falt 3,7 prosent.

Av de 25 mest omsatte aksjene var det bare Marine Harvest (+0,9 prosent), Norwegian (+1,9 prosent) og sportskjeden XXL (+0,7 prosent) som gikk opp, ifølge NTB.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 2,5 prosent til 582,23 poeng, omsatt for 5,0 milliarder kroner.

Les også:
- Verdien av våre gjenværende oljereserver vil barberes kraftig

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.