For andre gang på to uker er den omfattende straffesaken mot Christer Tromsdal, tidligere eiendomskonsulent Anthony Bratli og kunsthandler Terje Hvidsten utsatt. Trioen er tiltalt for flere grove bedragerier for et tosifret millionbeløp, og den 14 uker lange rettssaken skulle begynt tirsdag denne uken.

Tromsdals forsvarer Erling Lyngtveit opplyste søndag til NTB at klienten hans vil tilstå en rekke av forholdene. De to andre tiltalte nekter straffskyld, og nå er altså rettssaken utsatt til 6. januar.

- På bakgrunn av de nye forklaringene til Tromsdal så har de andre forsvarerne hatt behov for å sette seg inn i disse forklaringene, for å vurdere om det er behov for nye etterforskningsskritt for deres klienter, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til DN.

Det var Terje Hvidstens forsvarer Kim Gerdts som ba om utsettelse av saken.

- Jeg ba om utsettelse fordi vi trenger mer tid på å gjennomgå avhørene og vurdere om vi vil begjære ytterligere etterforskningsskritt. Min klient erkjenner ikke noe straffskyld, heller ikke etter de nye forklaringene til Tromsdal, sier Gerdts.

Anthony Bratlis forsvarer Mette-Julie Sundby opplyser at Bratli hele tiden har stått fast på at han er blitt ført bak lyset og nekter straffskyld.

Trioen ble i 2012 idømt lange fengselsstraffer for grove bedragerier, blant annet etter salget av to svenske hoteller til det Økokrim mener var overpris, 34,5 millioner svenske kroner. De tre fikk også inndratt vel 20 millioner og ble dømt til å betale mellom 27 og 15 millioner i erstatning til Obbhult Invest, som kjøpte hotellene.

Men Borgarting lagmannsrett opphevet i september i fjor denne dommen på grunn av en inhabil fagdommer, og saken må dermed opp til ny behandling i tingretten.

Nå har altså Christer Tromsdal valgt å tilstå flere av tiltalepostene. Tromsdal ble i januar i år dømt til fengsel i tre år og ni måneder for grove bedragerier i en annen del av sakskomplekset. Ett år av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år. 45-åringen ble også dømt til å tåle inndragning av 2,7 millioner kroner og til å betale erstatning til både Santander Consumer Bank og GE Money bilfinans. Denne dommen ble anket, men Borgarting lagmannsrett nektet i oktober å slippe inn anken til ny behandling.

Forsvarer Erling Lyngtveit har tidligere opplyst til DN at ankenektelsen er anket inn for Høyesterett, og at man venter på en avgjørelse på om straffesaken tas opp til ny behandling eller ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.