Den svenske og norske kronen ble tirsdag ettermiddag handlet i paritet for første gang siden 2000, samtidig som oljeprisene fortsetter å svekke seg.

Svenske kroner handles imidlertid lite endret mot store valutaer etter dagens rentebeslutning med oppdatert rentebane.

Sveriges Riksbank holdt styringsrenten uendret tirsdag, men sa at de vil holde renten på null lengre enn tidligere antatt. Samtidig sa de at de forbereder ytterligere tiltak dersom det er nødvendig.

Sentralbanksjef Stefan Ingves i Riksbanken sa tirsdag at de står overfor fire ulike alternativer dersom de må innføre ytterligere pengepolitiske tiltak for å få opp inflasjonen, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

Det første alternativet er å kjøpe ulike typer verdipapir i markedet, det andre å låne ut penger til banker som så låner de ut videre, slik som i 2009.

Det tredje er en negativ reporente. Det fjerde alternativet, som er absolutt siste mulighet, er intervensjoner i valutamarkedet.

Les også:
- Total kollaps i norske kroner

  - Usikkerheten råder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.