Det planlagte obligasjonseiermøte i oljeknøtten Norwegian Energy Corporation (Noreco) torsdag har som ventet blitt avlyst, ifølge en melding torsdag.

"Med referanse til meldingene fra Norwegian Energy Corporation  (utsteder) den 15. desember  2014, har utsteder etter konsultasjon med Norsk Tillitsmann (Bond Trustee) bedt om at disse obligasjonseiermøtene bli kansellert", heter det.

Innkallingen ble gitt 4. desember, der styret ønsket utsettelse av avdragsbetaling. Siden har situasjonen forverret seg.

Styret i Noreco meldte 15. desember om et forslag der det ønsker at selskapet også skal utsette rentebetaling samt der obligasjonseierne skal omgjøre gjeld til egenkapital. I meldigen fridde toppsjefen til kreditorene.

- Norecos finansielle situasjon og fremtidsutsikter er svekket som følge av den siste tids betydelige fall i oljepris, økte driftskostnader, samt at det har blitt nødvendig å framskynde avsetninger for framtidige fjerningskostnader, sa Tommy Sundt, administrerende direktør i Noreco.

Meldingen fikk Noreco-aksjen til å stupe 60 prosent.

Dagen i forveien meddelte hovedaksjonær og styreleder Erik Henriksen at han ville trekke seg fra vervet, angivelig på grunn av uenighet om forslaget.

Noreco er nå i dialog med obligasjonseierne gjennom Norsk Tillitsmann/Nordic Trustee.

"Noreco fortsetter dialogen med Nordic Trustee og obligasjonseiernes rådgivere med sikte på å komme fram til enighet om betingelsene for henstand og utsatt betaling. Selskapet har også innledet diskusjoner med Nordic Trustee og obligasjonseiernes rådgivere om styrets restruktureringsforslag", heter det i meldingen som ble gitt mandag.

Noreco har nær tapt alle verdier sålangt i år, der aksjen er ned over 95 prosent og prises til 53 millioner kroner på børsen.

Les også:
- Å gjette bunnen er som å forsøke å gripe en fallende kniv  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.