DNB Markets og SEB mener at seismikkeselskapet TGS-Nopec, som til nå har utviklet seg flatt i løpet av året tross fall ellers i seismikksektoren, ikke vil slippe unna effekten av nedgangen fremover og nedjusterer meglerhusenes respektive kursmål på TGS. Begge meglerhusene anbefaler salg.

Det fremgår av oppdateringer fra DNB Markets og SEB torsdag.

SEB har nå et kursmål på 125 kroner per aksje, ned fra tidligere 138 kroner.

SEB venter at seismikkmarkedet vil falle med ni prosent i 2014 og 20 prosent i 2015.

Selv om TGS tidligere har klart å prestere bedre enn markedet i dårlige tider venter SEB av nedgangen denne gang vil påvirke TGS også både i form av færre investeringsmuligheter og lavere etterspørsel for biblioteket til selskapet.

SEB venter ett fall i inntektene på 17 prosent i 2015, og kutter eps-estimatene med 21 prosent for 2015 og 14 prosent i 2016.

«Gitt utsiktene til et fortsatt svakt marked og fraværende forventet vekst fremover mener vi at aksjen verdsettes med noe rabatt i forhold til de historiske multiplene», skriver DNB Markets i en oppdatering.

DNB Markets kutter kursmålet til 130 kroner per aksje fra tidligere 140 kroner.

Les også:
Selger seismikkfartøy med 90 mill. i gevinst
Ser Opera Høyere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.