-Oljeprisen er som en jojo for dagen. Noen dager er den ned og andre ganger opp. Nå er den opp og da ligger det an til en bra åpning, sa en megler til TDN Finans før børsåpning. Og bra børsåpning er det blitt, hovedindeksen stiger 1,40 prosent.

Brent 1. posisjon, som er februarkontrakten, ligger på 62,64 dollar pr fat mandag morgen. Ved stengetid for Oslo Børs fredag lå prisen på om lag 60,36 dollar pr fat.

Oljeprisoppgangen slår kraftig ut for oljeaksjene på børsen, Statoil er mest omsatte og stiger 3,3 prsoent til 136,50 kroner. Riggselskapet Seadrill hopper 6,2 prosent mens DNO er opp 5,4 prosent. Subsea7 stiger 3,3 prosent.

-Det blir en kort uke og hvis man vil gjøre noe før jul, må det skje nå. Dermed kan det hende vi ser noen litt merkelige transaksjoner denne uken. Dette er vanligvis en bra periode og det er gjerne noen som tar litt opprisiko før jul, sier megleren.

Følg børsutviklingen på DN.nos markedssider

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.