Tungvekterne på New York-børsen fortsatte oppturen på julaften etter at tungvekstsindeksen Dow Jones på lille julaften gikk over 18.000 poeng for første gang noensinne.

Til slutt ende både Dow og den teknologitunge Nasdaq-indeksen moderat i pluss.

Markedene startet for alvor rekordjakten etter at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve i forrige uke sa at den fremdeles vil være tålmodig med tanke på når renten skal settes opp igjen.

Tirsdag fikk markedet enda en god nyhet: Reviderte tall for aktiviteten i amerikansk økonomi viste at årets tredje kvartal ble det beste på over et tiår.

I løpet av kvartalet vokste økonomien, målt ved brutto nasjonalproduktet, med fem prosent, ifølge myndighetenes tall.

Julaften stengte børsene etter tre timer tidligere enn normalt på grunn av julefeiringen. 1. juledag er børsene stengt.

- Nå er det datamaskinene som handler etter en spektakulær uke med bnp-nyheter for markedet. Denne uken har vi sett Dow gå over 18.000, noe som langt overgår de flestes forventninger med tanke på hvor mye geopolitisk uro vi er blitt møtt med i år, sier investeringsdirektør Daniel Weston i Aimed Capital til Bloomberg News.

I løpet av året har krigen i Øst-Ukraina, samt de påfølgende sanksjonsrundene mellom Russland og Vesten, kraftige ebola-utbrudd og en oljepris som har falt mer enn 40 prosent siden toppen i sommer, vært blant faktorene som har preget verdensøkonomien. For USAs del har imidlertid høy vekst kombinert med utsikter til lave renter i lang tid fremover drevet kursene i aksjemarkedet oppover.

Julaften endte tungvektsindeksen Dow Jones opp 0,03 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg også, mens den brede S&P 500-indeksen endte marginalt ned.

Indeksene klokken 19.00 (børsene stenger klokken 19.00 norsk tid julaften)

 

Les også:

- Dette har forandret risikobildet i Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.