Mens de fleste markedene verden over holdt stengt andre juledag, var det full handel på de amerikanske børsene.

Handelsvolumene var riktignok betydelig mer beskjedne enn normalt, men den lave aktiviteten la likevel ikke noen demper på optimismen på børsene.

Se bare på denne listen over utviklingen i aksjeindeksene etter at dagens ordinære børshandel ble avsluttet klokken 22.00 norsk tid:

  • Tungvektsindeksen Dow Jones Industrial Average steg til nok en rekordnotering fredag, den 38. i rekken så langt i år
  • Den brede S&P 500-indeksen steg også videre til ny rekord, den 52. toppnoteringen så langt i år
  • Småbedriftsindeksen Russel 2000, som så langt i år har hengt betydelig etter indeksene for de store selskapene, steg 0,8 prosent og nådde dermed også nytt rekordnivå
  • Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg til sitt høyeste nivå siden mars 2000

Tungvektsindeksen Dow Jones, som tidligere denne uken gikk over 18.000 poeng for første gang noensinne, har nå steget seks dager på rad.

- En temmelig lett dag

Man skal likevel være forsiktig med å lese alt for mye ut av utviklingen andre juledag.

Stephen Carl, aksjetrader hos meglerhuset TH Williams Capital Group i New York, forteller i Wall Street Journal at selskapet gjør noen handler i dag, men at det handler mest om justeringer av porteføljen og at ingen store veddemål blir gjort på slike dager.

- Det er en temmelig lett dag. Det er ingen kjøp som blir gjort med virkelig stor overbevisning, sier Carl til avisen.

Tidligere denne uken viste reviderte tall at amerikansk økonomi vokste med fem prosent, sesongjustert og målt i årlig rate, i årets tredje kvartal. Dette er den sterkeste veksten i et enkeltkvartal på over et tiår.

Nyheten kom bare noen dager etter at den amerikanske sentralbanken lovet å fortsatt være tålmodig med tanke på når renten skal settes opp igjen.

- De økonomiske nyhetene har vært ganske så sterke. Alt dette hjelper markedet, det taler for en mer stabil inntektsvekst, sier strateg Stephen Freedman i UBS til Wall Street Journal fredag.

 

 

Følg den løpende utviklingen i finansmarkedene i DNs børs- og markedssider(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.