Et stort presseoppbud ventet de fire tiltalte Yara-toppene Thorleif Enger, Tor Holba, Daniel Clauw og Kendrick Wallace da de møtte i Oslo tingrett i dag tidlig.

Alle de fire er tiltalt for grov korrupsjon. Enger, Clauw og Wallace er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å få bygge en gjødselfabrikk i Libya og for å ha betalt bestikkelser for å sikre en kontrakt i India.

Tor Holba er bare tiltalt for Libya-forholdet, der Yara skal ha avtalt å betale fem millioner dollar til sønnen av tidligere oljeminister i Libya, Shokri Ghanem. Tilsammen skal 1,5 millioner dollar være betalt til ministersønnen.

I India skal Yara ha betalt en million dollar til sønnen til en høytstående embetsmann i et indisk departement.

Ikke skyldig

- Not guilty, erklærte Wallace da han fikk spørsmål om straffskyld.

Det samme svarte de tre andre tiltalte da tiltalen ble lest opp.

Tre måneder er avsatt til det som er Norgeshistoriens mest omfattende korrupsjonssak. En rekke vitner fra inn- og utland er kalt inn, deriblant en rekke topper i norsk næringsliv. Blant dem er tidligere generaldirektør i Norsk Hydro, Egil Myklebust, og dagens Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt.

Les alt om Yara-saken her: Del av internasjonal Gaddafi-jakt

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.