Nordea Markets nedgraderer Telenor til hold fra kjøp, da de mener at den gunstige effekten av svakere krone er priset inn i dagens kurs. Kursmålet økes til 183 kroner fra 170 kroner.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.

Les også: Har ståltro på Telenor

Nordea mener det fremdeles er usikkerhet rundt virksomheten i Thailand. I tillegg ser analytikerne et tøffere år i Norge i 2015 sammenliknet med tidligere grunnet økt konkurranse.

Den økte konkurransen ventes fra lansering av tjenester fra Ice og Get, skriver analytikerne.

Videre mener Nordea at Telenors guiding for 2015 kan skuffe etter et 2014 hvor selskapet har guidet høyere salg, bedre marginer og investeringer på 14-15 prosent andel av salget.

Nordea Markets venter at selskapet for 2015 vil guide høyere salg, flate marginer og investeringer på 14-15 prosent andel av salget.

«Med satellittoppskytingen på 1,5 milliarder kroner i 2015 er risikoen antakelig på oppsiden når det gjelder investeringenes andel av salget», heter det.

Gitt disse risikomomentene, og den gode utviklingen for aksjen den seneste tiden, nedgraderes anbefalingen, skriver analytikerne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.