Morgan Stanley kutter kursmålet på DNB til 135 fra 145 kroner per aksje. En lavere oljepris utgjør en risiko for resultatet og utbyttet, men ikke for kapitalposisjonen.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset datert mandag 26. januar.

Morgan Stanley har «overweight»-anbefaling på aksjen.

DNBs utlån til olje- og gassektoren utgjør rundt åtte prosent av låneboken, ifølge meglerhuset. Rundt 40 prosent av porteføljen er risikoutsatt ved en lavere oljepris.

«Våre stresstester viser at selv om oljeprisen forblir på 40 dollar fatet kan det ventede tapet bli fordøyd over de neste tre årene på rundt 30 prosent av samlet driftsresultat før avsetninger», heter det.

Dette mener meglerhuset er et negativt etterslep på resultatet og kan bety kutt i utbyttet, men det vil ikke være et problem for kapitalen. De venter at DNB fortsatt vil møte kjernekapitalkravet på 14 prosent og betale utbytte på 50 prosent i 2016.

Les også:
Ser Seadrill ned over 20 prosent



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.