Det John Fredriksen-dominerte riggeierselskapet Seadrill Partners øker utbyttet for fjerde kvartal med 0,015 dollar per enhet, mot tidligere varslede økning på 0,035-0,040 dollar, ifølge en melding tirsdag.

Kvartalsutbyttet blir dermed 0,5675 dollar per enhet, en økning på rundt tre prosent fra foregående kvartal.

Den varslede økningen i november i fjor var blant annet betinget av at ikke markedsforholdene dramatisk endret seg. Siden har utsiktene forverret seg, og selskapet er ikke lenger trygg på forlengelse for enheten "West Vencedor", som utløper i mars 2015.

Samtlige av selskapets øvrige rigger er på kontrakt til 2017. Seadrill Partners undersøker nå alle muligheter for å få Vencedor engasjert.

Seadrill Partners er dominert av John Fredriksen-kontrollerte Seadrill og er notert på New York-børsen.

Selskapet eier rigger og boreskip som arbeider på lange kontrakter med oljeselskapene. Det er Seadrill som inngår kontraktene med oljebransjen og som deretter selger enhetene til Seadrill Partners.

Les også:
- Glad man slipper å se alle pengene, for da hadde man vel blitt gal

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.