Resultatet inkluderer en ekstraordinær avskrivning på 64 millioner kroner knyttet til utvikling av selskapets IT-systemer.

Selskapets premieinntekter ved utgangen var 10.352 millioner kroner i 2014, mot 8.746 millioner kroner året før.

Selskapet har gjort avsetning til langt liv på 1.748 millioner kroner, som utgjør 50 prosent av kravet som må innfris innen utgangen av 2020.

Det vises til at Nordea Livs kunder med innskuddspensjon, i de to største fondene har hatt en avkastning på henholdsvis 8,8 og 7,8 prosent i 2014.

Tilsvarende var den verdijustert avkastning i den rentegaranterte kundeporteføljen 5,1 prosent.

- Den årlige rentegarantien, som i gjennomsnitt er 3,3 prosent, innebærer at vi i for stor grad må investere midlene i rentepapirer for å oppnå denne avkastningen i hvert kalenderår. Norske myndigheter har dessverre ikke vært villige til å se på den uheldige virkningen av det særnorske regelverket for rentegaranti. Kunder med innskuddspensjon står derimot fritt til å investere midlene med den risikoen de er komfortable med på lang sikt, sier administrerende direktør Jørund Vandvik i Nordea Liv.

Les også:
– Det var ikke mangelen på stein som gjorde at steinalderen tok slutt
Advarer foreldre mot kjøp av falske leketøy
- Jeg er overrasket over styrken i det som skjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.