Marine Harvest og Norsk Hydro var blant aksjene som steg på en positiv Oslo Børs onsdag. Flere oljerelaterte aksjer trakk ned.

Marine Harvest fortsatte gårsdagens positive utvikling og sluttet opp over to prosent. Aksjen var ned ti prosent på fire dager forrige uke, etter estimatnedjusteringer og fallende laksepriser.

Carnegie mener at fallet var i overkant stort og skriver i en oppdatering onsdag at det nå er på tide å kjøpe Marine Harvest-aksjen.

«Vi mener markedet overreagerte på estimatnedjusteringene og volatiliteten i lakseprisene den siste tiden», skriver Carnegie, og viser til konsensus i markedet for lakseprisen er kommet ned med 1,8 kroner pr kilo. Carnegie selv venter en nedgang på bare 0,6 kroner.

Meglerhuset skriver at utsiktene fortsatt er sterke for Marine Harvest, og mener at selskapet vil være «kongen av utbytte» blant de større selskapene på Oslo Børs. Aksjen handles for tiden med utbytteavkastning på 8-9 prosent.

Carnegie har kjøpsanbefaling og kursmål på 117 kroner på Marine Harvest.

Også analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets mener det er en god idé å handle MHG-aksjen. Meglerhuset har et kursmål på 127 kroner.

-Vi har fortsatt kjøpsanbefaling. Vi venter at prisene vil stramme seg til etter hvert på grunn av svak vekst på tilbudssiden. Vi er fortsatt positiv til sektoren, sier Lye til TDN Finans.

Han mener imidlertid at korreksjon i forrige uke var naturlig.

-Marine Harvest har vært sterk lenge, og aksjen var kraftig opp etter at sammenslåingen mellom Marine Harvest Chile og AquaChile. At vi får en korreksjon i ny og ned er naturlig, sier han.

Sparebank1 Markets nedgraderte Marine Harvest-aksjen til nøytral tirsdag i forrige uke, før den store prisnedgangen. Analytiker Tore Tønseth sier han føler at mye av den kortsiktige usikkerheten begynner å bli priset inn med kursfallet senere i uken.

-Grunnen til at vi nedgraderte i forrige uke var at det var mismatch mellom aksjekursen og lakseprisestimater på den ene siden og det vi så av utvikling i markedet på den andre, sier Tønseth til TDN Finans.

Han viser til den svake rubelen og at kronen hadde styrket seg såpass overfor euroen den siste måneden.

-Nå er sektoren rundt ti prosent ned og det føler jeg kanskje er litt i overkant. Det langsiktige bildet i sektoren er jo fullstendig intakt, sier han.

Sparebank1 Markets har nøytral-anbefaling og kursmål på 120 kroner.

Marine Harvest endte opp 2,2 prosent til 100,60 kroner, omsatt for 256 millioner kroner.

Bank of America Merrill Lynch (BofaML) oppgraderer Norsk Hydro til kjøpsanbefaling fra underperform. De setter opp kursmålet til 58 fra 37,50 kroner. I analysen trekker de blant annet frem styrket dollar mot kronen samt forventninger om økende prispremier på aluminium i tiden fremover.

Norsk Hydro steg 2,8 prosent til 45 kroner, omsatt for 435 millioner, tredje mest på børsen etter Statoil og DNB.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,29 prosent til 599,20 poeng, omsatt for 4,6 milliarder kroner.

Les også:
Oljeprisene faller etter oppgang på Opec-spekulasjon
USA i dag: Russere spionerte på New York-børsen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.