Næringsminister Monica Mæland har ingen formening om hvordan en eventuell reduksjon i statens eierandel i Telenor vil foregå.

Det sier hun til TDN Finans onsdag.

– Vi har ingen formening om hvordan en reduksjon vil foregå, eller hvilke inntekter staten vil få av en eventuell endring i eierskapet, sier hun.

Strategiske løsninger?

Hun mener et statlig eierskap ikke må stenge for eventuelle andre strategiske gode løsninger for Telenor.

– Statens eierskap i Telenor skal bestå, men det statlige eierskapet må ikke stenge for eventuelt andre strategisk gode løsninger for Telenor inn i fremtiden, sier hun.

Les også: Flertall for Telenor-nedsalg

Må utsette salg av Flytoget

– Tilstrekkelig

Tirsdag ble det klart at regjeringens fullmakt til nedsalg i Telenor blir vedtatt i Stortinget.

– I Eierskapsmeldingen ber vi om en fullmakt til å vurdere endringer i statens eierskap i Telenor ned mot 34 prosent. Det er viktig med stort statlig eierskap i Telenor, og staten er en langsiktig eier. For å opprettholde det som er formålet med vårt eierskap, nemlig å beholde hovedkontoret og et viktig kompetansemiljø, er det tilstrekkelig med 34 prosent, sier hun.

Ikke salgspåbud

Ministeren mener dette gir regjeringen mulighet til å vurdere alle sider av en eventuell reduksjon i statens eierandel i Telenor.

– En fullmakt er ikke et påbud. Det gir oss en mulighet til å gjøre en grundig og ordentlig vurdering ved alle sider av en eventuell reduksjon. Vi brukte ett år på en vurdering av Mesta, og trekvart år på Entra, og kom til ulike konklusjoner, sier hun til TDN Finans.

Les også: - Øker risikoen i Telenor-aksjen kortsiktig, men...

KrF og Venstre stopper to av tre statlige salg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.