Fallende oljepris har rammet aksjekursen i oljeserviceselskapet Subsea 7 hardt. I august lå kursen over 100 kroner per aksje, men nå handles aksjen for 65 kroner.

DNB Markets tror de skal videre ned. Det fremgår av en oppdatering torsdag, der kursmålet kuttes fra 63 til 56 kroner, og DNB gjentar sin anbefaling om å selge aksjen.

Vanskelig valg

DNB-analytikerne mener oljepriskollapsen gjør det usannsynlig at Subsea 7s ordrebok vil bedre seg i 2015. Snarere tvert imot, tror DNB at ordrebeholdningen vil svekkes, noe som vil tynge selskapets resultater.

Meglerhuset tror Subsea 7-ledelsen nå står overfor noen tøffe beslutninger. Hovedspørsmålet er om man skal kutte kostnader for å støtte lønnsomheten i 2016 og 2017, eller om man skal opprettholde kapasiteten gjennom nedgangsperioden for å være bedre forberedt for en potensiell opptur i sektoren.

Tøft i 2016

DNB fremholder at Subsea 7-aksjen ser attraktivt priset ut basert på estimatene for 2014 og 2015, men opprettholder salgsanbefaling og kutter kursmålet fordi meglerhuset venter betydelig resultaterodering i 2016 og 2017.

Ellers referer DNB-analytikerne til Shell-prosjektet Bonga Southwest i Nigeria, som var ventet å være blant de viktigste tildelingene i bransjen i 2015. Ifølge ODS-Petrodata skal det nå se ut som boringen er utsatt til sent i 2017, og ifølge DNB er det usannsynlig at subsea-kontraktene tildeles i løpet av 2015.

Les også:

Petter Hermanrud i Swebank tok nylig inn Subsea 7 i sin kjøpsportefølje, men fikk en dårlig start: Short kom til kort dnPlus

  Dristig veddemål på økt oljepris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.