Cruiserederiet Royal Caribbean Cruises (RCL) fikk et justert resultat per aksje på 0,32 dollar i fjorårets siste kvartal, viser rapporten som ble lagt frem torsdag ettermiddag.

På forhånd var det ventet et resultat på 0,46 dollar per aksje, ifølge TDN Finans.

Samtidig guider selskapet et resultat per aksje på 4,65 til 4,85 dollar per aksje for hele 2015, mens det var ventet 5,07 dollar per aksje.

Dollar- og oljeeffekt

Selskapet hadde guidet et resultat på 0,35-0,40 dollar i fjorårets siste kvartal, mens det ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans altså var ventet et justert resultat på 0,46 dollar.

Selskapet opplyser at en sterkere amerikansk dollar reduserte resultat pr aksje med 0,07 dollar. Videre vises det til at til tross for at oljeprisene har kommet ned, så er det et tidsetterslep mellom bevegelser i oljeprisene og drivstoffkostnader for cruiseskipene.

Det rapporterte resultatet var 0,49 dollar pr aksje i fjerde kvartal, mot ventet 0,45 dollar pr aksje.

Driftsinntektene i kvartalet ble rapportert til 1.818 millioner dollar (1.854), mot ventet 1.891 millioner dollar.

Driftsresultatet ble 119 millioner dollar (75), mot ventet 161 millioner dollar.

Kraftig nedtur

RCL-aksjen snudde kraftig ned på Oslo Børs etter at meldingen ble kjent torsdag ettermiddag. Aksjen er ned 6,9 prosent til 604,50 kroner.

I løpet av høsten og vinteren har selskapet vært blant vinneraksjene på Oslo Børs. Det siste halve året er aksjen opp over 50 prosent.

Følg kursutviklingen i aksjen i DNs børs- og markedssider.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.