Svakt resultat i Stolt-Nielsens terminalvirksomhet i fjerde kvartal skyldes sikkerhetsinvesteringer og kapasitetsproblemer. Men det fundamentale er bra. Selskapet avventer nye oppkjøp.

Det sier konsernsjef Niels Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.

Avventer

Konsernsjefen sier at tiden ikke er inne for nye oppkjøp innen segmentet nå. Selskapet må øke marginene og absorbere det de har investert, men at dette på sikt kan være aktuelt.

-Akkurat nå holder vi litt tilbake, innen både tankers og terminals, og må se på hvordan verdensøkonomien utvikler seg, sier han.

Skuffende innen havneterminal

Han sier at det svake resultatet i fjerde kvartal har sin forklaring i svakt bidrag fra terminalene i New Orleans og Santos i Brasil.

-På terminalsiden burde vi hatt bedre resultat enn hva vi ga i fjerde kvartal, sier konsernsjefen.

Konsernsjefen sier at det svake resultatet i fjerde kvartal har sin forklaring i svakt bidrag fra terminalene i New Orleans og Santos i Brasil, grunnet sikkerhetsinvesteringer og lav kapasitetsutnyttelse.

Dyr orkansikring

På sikt sier han at det fundamentale for segmentet er på plass og at dette kommer til å bli en stadig viktigere del av virksomheten.

-Etterspørselen er bra, sier han.

I New Orleans måtte selskapet bygge en vegg rundt terminalen til 20 millioner dollar for å sikre mot orkaner.

-Dette var nødvendig for å få forsikring, og dermed finansiering. Kundene ville heller ikke kommet tilbake om dette ikke ble gjort, sier han.

Kundene kommer nå tilbake, og da ventes også inntjeningen å komme tilbake.

-Innen første, kanskje andre kvartal vil utnyttelsesgraden i New Orleans komme opp mot 80 prosent, og inntjeningen vil bedres betraktelig, sier han.

For terminalen i Santos sier han at problemene knyttes til at etanol-subsidiene har blitt redusert i landet.

-Etter dette falt utnyttelsesgraden til 60 prosent, nå er den opp i 75 prosent. Vi har mål om å få den opp i 80, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.