Den svenske banken SEB fikk et overskudd på 2,5 milliarder kroner før skatt i Norge ifjor. I den norske virksomheten har banken størst aktivitet blant de store bedriftskundene, og banken merker at det kraftige fallet i oljeprisen har skapt utfordringer for enkelte av kundene i olje- og offshoresektoren.

- Særlig siste del av 2014 har vært preget av turbulens og usikkerhet knyttet til oljepris, valutakurser og den geopolitiske situasjonen generelt, sier administrerende direktør William Paus i SEB Norge i en pressemelding.

Bedrifter som tidligere har skapt høy aktivitet for banken i jakten på egenkapital og gjeld, kan få behov for å restrukturere gjeld eller trenge finansiell rådgivning i andre prosjekter.

- Turbulente tider fører også med seg nye forretningsmuligheter. SEB følger markedet tett og vil videreføre sin strategi som bygger på langvarige kundeforhold med Norges største virksomheter, sier Paus.

En oversikt over fusjoner og oppkjøp i fjerde kvartal ifjor viser at SEB har vært rådgiver i prosjekter for blant annet ConocoPhillips, Spike Exploration, Komplett, Canica og Elopak, Origo Exploration Norway. SEB var rådgiver for Norwegian Property i forbindelse med budet fra John Fredriksen-eide Geveran Trading og som uavhengig rådgiver i forbindelse med det frivillige budet på it-selskapet Evry.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.