Børsene i Kina er ned for fjerde dag på rad etter bekymring rundt regulering av marginhandel og svak økonomisk vekst.

Shanghai-børsen er ned rundt fire prosent på ukesbasis, den største ukentlige nedgangen siden 2013. Etter en oppgang på 37 prosent i fjerde kvartal, har Shanghai-indeksen mistet momentumet denne måneden ettersom de kinesiske myndighetene tok grep for å dempe veksten i marginhandel, som har vært en av driverne til oppgangen.

- Markedet møter press både fra tilsynsmyndigheter og investorer som tar ut gevinst etter en kraftig oppgang. Mange investorer trekker seg ut ettersom de opplever at markedet ikke gir så mange investeringsmuligheter på dette tidspunktet, sier investeringsdirektør Wang Zheng i Jinxi Investment Management til Bloomberg News.

Opp i Japan

Japanske børser er opp for andre uke på rad. Stemningen i markedet har styrket seg på forventninger om fortsatt lave renter i USA tross god vekst i verdens største økonomi.

- Den amerikanske økonomien styrker seg, sysselsettingen er opp og effektene fra oljefallet har fortsatt ikke slått inn i økonomien. For japanske aksjer er det positive nyheter, sier analysesjef Shigetoshi Kamata i Tachibana Securities til Bloomberg News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.