Morgan Stanley ser en nedside fra nåværende prising av Norwegian-aksjen på 45 prosent basert på ventet utvikling i multipler, og støttet av kontantstrøms-analyser. Aksjen er priset for et «bull case», mener analytikerne. Det fremgår av en oppdatering fredag.

Meglerhuset anbefaler «underweight», men øker kursmålet til 166 kroner per aksje, fra tidligere 133 kroner.

Ventet forbedring i marginene gjør at analytikerne øker verdiene i deres «bear case» til 28 kroner, fra tidligere null.

«Dette utgjør om lag 50 prosent av det økte kursmålet. Resten av økningen skyldes fremrullering av verdsettelsen til utgangen av 2015», heter det.

Morgan Stanley viser til at nåværende kurs tilser at vekst i yield og nye rekordmarginer i 2015, noe hverken de eller konsensus venter.

«Vi mener Norwegians tunge investeringskrav i forhold til styrken til selskapets balanse og kontantstrøm tilsier en multippel-rabatt sammenliknet med Ryanair», heter det i oppdateringen.

«Vi er ikke overbevist av argumenter om at Norwegian har betydelig høyere vekstutsikter sammenliknet med sin mer etablerte konkurrent», skriver analytikerne videre.

Fredag handles aksjen til rundt 317 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.