RS Platou Markets nedgraderer Aker Solutions til sag fra kjøp, og kutter kursmålet fra 64 til 30 kroner. Meglerhuset mener flere subsea-prosjekter vil slite med oljepris på 50 dollar fatet, og at ordreinngangen derfor vil rammes betydelig.

Det fremgår av en oppdatering fra RS Platou-analytiker Turner Holm fredag.

Til tross for anbudsaktiviteten innen subsea-segmentet forblir høy, venter Holm at det er svært få store prosjekter som vil vise fremgang i 2015, som følge av den svake lønnsomheten offshore for øyeblikket.

I tillegg tror Platou-analytikeren at de ledende utstyrsleverandørene vil begynne å prise prosjekter aggressivt, da kapasitetsutfordringer begynner å utvikle seg i bransjen. Cameron International bekreftet for eksempel på sin telefonkonferanse torsdag at selskapet har overflødig subsea-kapasitet.

Holm kutter omsetnings- og marginestimatene for Aker Solutions i alle segmenter. Dette fører til at analytikerens bunnlinjeestimater for 2015 og 2016 reduseres til henholdsvis 4,17 kroner per aksje (5,34) og 3,25 kroner per aksje (6,41).

Fredag omsettes Aker Solutions-aksjen til rundt 38,50 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.