– Det er ikke til å forstå at det er mulig å være så naive. Dette er jo på linje med et Nigeria-bedrageri, sier John Repstad, leder for økonomiavsnittet hos Agderpolitiet.

En 39-åring med to tidligere fengselsdommer for millionbedragerier for å finansiere sin spillavhengighet, klarte å overbevise åtte privatpersoner i Kristiansand om at en stor spillegevinst var på vei til Norge. Han trengte bare å låne litt penger for å få utbetalt gevinsten.

Sjekket ikke Norges Bank

– Til tross for at disse personene kjente til den siktedes forhistorie, lot de seg overbevise om at han hadde startet et nytt og bedre liv. De betalte tilsammen mellom 13 og 14 millioner kroner til ham. Alt er spilt bort på utenlandske nettspill. 11,5 millioner kroner kom fra en person, sier Repstad.

Vedkommende er en direktør i 60-årene. Han er daglig leder for en større familiebedrift i Kristiansand.

39-åringen fikk hjelp av en bekjent som ga seg ut for å være ansatt i Norges Bank og som per telefon bekreftet at storgevinsten var på vei.

– Men jeg skjønner ikke at man bare tok dette for god fisk. Det er jo store beløp, men ingen ringte Norges Banks hovednummer for å dobbeltsjekke, sier John Repstad.

39-åringen har sittet varetektsfengslet i over tre måneder og fikk nylig forlenget varetekt i ytterligere åtte uker.

Direktøren straffes

– Det er utferdiget en siktelse som nå er til vurdering hos 39-åringens advokat. Han har erkjent de mest vesentlige forholdene, sier Repstad.

Sveinung Søndervik Johnsen er advokat for den svindelsiktede.

– Varetektskjennelsen er anket, og jeg skal torsdag gjennomgå siktelsen med min klient, sier han.

Også direktøren i 60-årene vil bli siktet for brudd på aksjeloven ettersom han tok ut flere millioner kroner fra familieselskapet. Han vil trolig få en betinget dom og bot for forholdet.

Les hele avisen

 

Les også: Dette er den ekte ulven på Wall Street (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.