Oslo Børs steg torsdag ettermiddag anført at det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline. Oljeselskapet DNO, gjødselsprodusenten Yara og aluminiumselskapet Norsk Hydro trakk ned.

Analytikere mener sannsynligheten har økt for en fusjon mellom Frontline og skips- og fartøyinvesteringsselskapet Frontline 2012 etter kvartalsrapporter fra selskapene torsdag.

«Frontline 2012 vil bli et rent råolje- og produkttankselskap i andre kvartal 2015 (..) Det, kombinert med at Frontline sier at de har intensjon om å bli et ledende tankselskap, tyder på at en fusjon er sannsynlig snart, etter vårt syn», skriver DNB Markets i en oppdatering.

Pareto Securities fremhever det de ser som «nye toner fra den gamle tankgiganten», og viser uttalelser i kvartalsrapporten til Frontline rundt at de vil generere kontanter fra driften og fra belåning mot aksjer i Frontline 2012.

Arctic Securities mener Frontline 2012s beslutning om å dele ut sine aksjer i Avance Gas og Knightbridge Shipping til aksjonærene sammen med Frontlines uttalelser rundt oppbygging av et ledende tankselskap øker sannsynligheten for en fusjon mellom Frontline 2012 og Frontline.

Frontlines kvartalsresultat kom inn omtrent som ventet eller noe bedre når man justerer for spesielle poster, ifølge analytikerne. Carnegie mener dagens aksjekursreaksjon i Frontline er vanskelig å rettferdiggjøre basert på rapporten.

Frontline endte opp 17,7 prosent til 21,30 kroner, omsatt for 126 millioner kroner.

DNO sluttet ned 1,9 prosent på Oslo Børs torsdag. Aksjen steg 8,7 prosent onsdag etter det ble kjent at oljeselskapet Gulf Keystone hadde mottatt en betaling for oljeeksport fra Shaikan-feltet og meldte om samtaler om mulig salg av hele eller deler av virksomheten.

- Dette er ikke det samme som skjedde før jul der de kurdiske regionale myndighetene fordelte ut en pott på 75 millioner dollar som ble fordelt mellom selskapene. Dermed er det ikke automatikk i at DNO og Genel Energy blir betalt for historisk eksport nå, sier analytiker Trond Frode Omdal i Pareto Securities til TDN Finans torsdag.

DNO har store utestående betalinger fra de kurdiske myndighetene fra eksport av olje fra Tawke-feltet.

Det at Gulf Keystone har mottatt betaling mener Omdal øker sannsynligheten for at det også vil komme noen utbetalinger til Genel og DNO, men at sannsynligheten for at skjer i dag eller i morgen er redusert ettersom betalingen kommer fra en tredjepartskjøper.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,32 prosent til 619,44 poeng, omsatt for 3,8 milliarder kroner.

Les også: Går rett til topps i DNB Markets
Frykt for bolignedtur  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.