Oslo Børs stiger moderat mandag med positive oljepriser og positiv utvikling på europeiske børser.

Oljeprisen Brent 1. posisjon, som er aprilkontrakten, ligger på 61,89 dollar per fat mandag morgen. Prisen lå på om lag 61,34 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs fredag.

Toneangivende europeiske børser sstiger mellom ned 0,2 og opp 0,3 prosent mandag.

Norwegian Air Shuttle varsler mandag morgen om 12 kanselleringer som følge av streiken etter at det i helgen ble det klart at meklingen mellom pilotene og Norwegian førte ikke frem. I første omgang er 70 Norwegian-piloter i streik fra lørdag morgen. Det er allerede varslet opptrapping, og ytterligere 650 blir tatt ut på onsdag.

Norwegian-aksjen faller 5,5 prosent til 220,30 kroner etter få minutters handel.

Kinesiske markeder er markert opp tirsdag, drevet opp at av sentralbanken reduserer den ettårige utlånsrenten med 25 basispunkter til 5,35 prosent for utlån.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,39 prosent til 618,03 poeng.

Les også:

Norwegian har kansellert 12 avganger mandag  

Her er ukens aksjetips

Avis: Kjos vil slå datterselskap konkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.