Saken er oppdatert.

- Vi venter at den amerikanske økonomien forblir ganske sterk. Den trege veksten i vil hindre Yellen fra å sette opp rente, sa meglersjef Patrick Spencer i Robert W. Baird & Co til Bloomberg News før børsåpning mandag.

Tidligere på dagen ble det lagt frem amerikanske forbrukstall som var svakere enn ventet. Etter børsåpning kom det flere skuffende nøkkeltall.

Nøkkelindeks skuffer

De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM-indeksen) falt til 52,9 i februar, fra reviderte 53,5 måneden før, viste nye tall fra Institute of Supply Management, ifølge Bloomberg News. Nøkkelindeksen var på forhånd var ventet å være 53,0.

Samtidig var byggeinvesteringene i USA ned 1,1 prosent i januar sammenliknet med måneden før, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort mandag, ifølge Bloomberg News. Ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået var det på forhånd var det ventet en oppgang på 0,3 prosent. Byggeinvesteringene måneden før viste en oppgang på 0,4 prosent.

Likevel endte det altså med oppgang på de amerikanske børsene. Nasdaq-indeksen tikket inn til over 5.000 poeng, noe som ikke har skjedd på 15 år, skriver Marketwatch.

Dette viser at investorene er trygge på at den amerikanske økonomien er på rett kjøl, mener sjefstrateg Colin Cieszynski i CMC.

- Dagens markedsbevegelser er et tegn på dette, sier han til Marketwatch.

Rask svekkelse

Ellers skriver analytiker Daniel Boyd i BMO Nesbitt Burns i en oppdatering mandag at markedet for boring offshore svekker seg raskere enn ventet.Han ser den betydelig nedsiden som «den nye normalen», ifølge Bloomberg News.

Ensco blir nedgradert til «underperform» og meglerhuset er også skeptiske til utsiktene til Diamond Offshore, Transocean og Noble Corp.

Slik ender nøkkelindeksene i USA mandag (klokken 22.19 norsk tid):

  • Dow Jones - opp 0,86prosent til 18.289 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 0,90 prosent til 5.008 poeng.
  • S&P 500 - opp 0,61 prosent til 2.117 poeng.

Følg utviklingen her.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.