Resultatet for meglerhuset Pareto falt med 16 prosent til 466 millioner kroner før skatt i 2014.

«Vi er fornøyd med resultatet for fjoråret hensyntatt den lavere aktiviteten grunnet fallet i oljeprisen høsten 2014», skriver Pareto Securities-sjef Ole Henrik Bjørge i en pressemelding. Driftsinntektene endte på 1,5 milliarder kroner. Det er en nedgang på seks prosent fra driftsinntektene Pareto oppga for 2013.

Avventende investorer

Pareto merket oljeprisfallet særlig i tredje kvartal, på finanssjargong kalt «3Q».

«3Q2014 ble det svakeste kvartalet for Pareto Securities i 2014, ettersom både utstedere og investorer ble avventende», skriver Bjørge i pressemeldingen.

Siden tok det seg opp igjen:

«Etterhvert som prisbildet har stabilisert seg noe, har vi opplevd et økt aktivitetsnivå som følge av det underliggende finansieringsbehovet», skriver han.

I en epost til DN skriver Bjørge at «organisasjonen har tilpasset seg gjennom å fokusere på oppdrag som kan gjennomføres gitt de nye markedsforholdene, økt arbeidsinnsats og høyere kostnadsbevissthet».

I 2014 var Pareto Securities-konsernet involvert i transaksjoner som hentet inn mer enn 42 milliarder kroner i egenkapital, og mer enn 40 milliarder kroner i obligasjonsfinansiering, kommer det frem av pressemeldingen. Selskapet var rådgivere i mer enn 30 fusjoner, oppkjøp og andre rådgivningsoppdrag.

Om dette året skriver Bjørge følgende i eposten til DN:

«Gitt stabile markedsforhold antar vi at etterspørselen etter våre tjenester vil være høy for 2015».

Omorganisering

DN skrev i forrige uke at mellom 15 og 20 ansatte har måttet forlate meglerhuset i løpet av kort tid. Kuttene skal særlig være knyttet til rådgivning – såkalt corporate finance – og obligasjonsområdet. Innen begge områdene har det vært mindre oppdrag for olje- og offshoreselskaper, og utstedelse av høyrenteobligasjoner har nesten uteblitt.

I pressemeldingen i forbindelse med 2014-tallene bekrefter selskapet at det i februar 2015 «ble gjennomført noen mindre justeringer og omorganiseringer». Bjørge vil ikke utdype dette, og viser til DNs artikkel. Pareto Securities fusjonerer denne våren med Pareto Project Finance, og i det sammenslåtte selskapet vil det være 420 ansatte, en økning på mer enn 60 prosent siden 2008.

Lønn og bonus uendret

Bjørge oppgir ikke resultat før bonus, og vil heller ikke oppgi det på spørsmål fra DN.

«Vi har tidligere oppgitt tallene før bonus og i år har vi oppgitt tallene etter lønn og bonus. Grunnen til dette er de nye reglene i bonusforskriften hvor bonus for ledende ansatte kan utgjøre 200 prosent av fastlønn», skriver Bjørge.

DN skrev i forrige uke at flere av partnerne vil få betydelig lavere bonus. Bjørge skriver følgende:

«Sum utbetaling til lønn og bonus i de to selskapene er omtrent det samme i 2014 som i 2013.»

DN skrev for ett år siden at bonusutbetalingene for 2013 var på 600 millioner kroner.

Pareto Securities oppga en lønnskostnad på 820 millioner kroner for 2013, ifølge regnskapstall fra BizWeb.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.