Oslo Børs er i positivt terreng tirsdag der flyselskapet Norwegian bidrar til å tynge utviklingen.

Norwegian er markert ned for fjerde dag på rad. Aksjen har den seneste uken svekket seg omkring femten prosent i kjølvannet av konflikten med de norske pilotene.

650 Norwegian-piloter står klare til å streike onsdag hvis ikke partene blir enige. Resultatet kan bli at alle Norwegian-fly blir stående på bakken. Så langt tirsdag er 13 avganger kansellert.

De to største reisebyråene i Norge, Via Egencia og Berg Hansen Reisebyrå, opplyste til Aftenposten mandag at mens salget av billetter hos Norwegian svikter, øker billettsalget hos SAS, ifølge TDN Finans.

Analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier sier at konflikten både er skadelig for passasjerene og for Norwegian som selskap. Han frykter at en løsning kan ligge langt frem.

- Det virker på meg som om selskapets ledelse er helt urokkelig. De ønsker selv å ha styringen av eget selskap, ikke pilotene . Det tyder på at dette kan bli langvarig, sier analytikeren til DN.

Les også: – Tyder på at dette kan bli langvarig

Norwegian-aksjen er ned 3,5 prosent til 210 kroner. Aksjen er ned omkring 24 prosent sålangt i år.

Søkemotorselskapet Opera Software stiger 1,2 prosent.

Toppsjef Lars Boilesen melder tirsdag å ha solgt 16.265 aksjer til kurs 56,58 kroner per aksjen.

Opera er sist omsatt til 55,75 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,39 prosent til 615,60 poeng.

Les også: 17 Norwegian-avganger er kansellert tirsdag
Oljeprisen henter seg inn etter kraftig fall

Kjempesmell for Grand Hotel: Tallene er minst like ille som vi fryktet

Her avslører Audi hvordan neste generasjon A6 stasjonsvogn kan se ut


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.