Den Kristian Siem-dominerte undervannsrørleggeren Subsea 7 dropper utbytte for 2014, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

Det var på forhånd ventet et utbytte på 0,48 dollar per aksje, ifølge TDN Finans.

"Som en refleksjon av utfordringene i olje- og gassbransjen i det mellomlange bilde, og for å bevare konsernets finansielle fleksbilitet slik at det kan utnytte fordelene som kan oppstå under nedturen, vil ikke styret anbefale utbytte for 2014 overfor aksjonærene på den årlige generalforsamlingen", heter det.

Selskapet varsler samtidig betydelig lavere omsetning i 2015 sammenlignet med fjoråret.

Subsea 7 fikk et bruttoresultat (ebitda) på 297 millioner dollar i fjerde kvartal ifjor, på linje med ventet, ifølge TDN Finans.

Samtidig skriver selskapet ned goodwill-vurderinger med omkring 1,2 milliarder dollar, fremgår det av kvartalsrapporten. Det gir en negativ bunnlinje på 381 millioner dollar for helåret.

"Dette inkluderer en ikke-kontantmessig engangseffekt på 1183 millioner dollar relatert til en nedskrivning av goodwill i fjerde kvartal som følge av en nedjustering av ventet aktivitetsnivå fremover, drevet av utfordrende markedsforhold", heter det.

Ekskludert nedskrivningene var nettoresultatet 802 millioner dollar i perioden.

Omsetningen i 2014 var på 6,9 milliarder dollar, en bedring på ni prosent fra foregående år. Justert bruttoresultat var på 1439 millioner dollar.

Subsea 7 hadde ved utløpet av året en ordreportefølje på 8,2 milliarder dollar, der halvparten ventes gjennomført i 2015.

 

Subsea 7 er det 13. største selskapet på Oslo Børs med en markedsverdi på rundt 26 milliarder kroner, basert på sluttkurs tirsdag.

Sålangt i år er aksjen lite endret. De siste tre månedene er aksjen opp omlag ni prosent, som bremser en nedgang på rundt 22 prosent de siste seks månedene.

Les også:
Scana Steel Stavanger konkurs
Asia i dag: Overskudd på 1150 mrd. kroner
Analytiker: Norwegian har råd til streik  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.