Analytikere mener Subsea 7s justerte tall for fjerde kvartal var på linje med forventingene på forhånd, men bortfall av utbytte er negativt. Guidingen for 2015 var også omtrent som ventet, mens lav ordrebok for 2016 er en grunn til bekymring.

DNB Markets mener at Subsea 7-rapporten var negativ til tross for at selskapets justerte ebitda for kvartalet var på linje med konsensus. Meglerhuset trekker frem de store goodwill-nedskrivningene, stansen av utbytteutbetaling, at ordrereserven var ned 30 prosent på årsbasis, og generelt negative utsiktskommentarer.

Analytiker Eirik Ronold Mathisen i DNB Markets mener 2015-guidingen var på linje med forventingene på forhånd, men trekker frem at guidingen var vag. En hovedbekymring for meglerhuset er den lave ordrereserven for 2016.

Subsea 7 hadde pr utgangen av 2014 en ordrereserve på 8,2 milliarder dollar, hvorav 4,1 milliarder er for arbeid i 2015, 1,7 milliarder for 2016 og resterende 2,4 milliarder dollar for 2017 og utover, ifølge selskapets presentasjonsmateriale til kvartalsrapporten.

Swedbank skriver i en oppdatering at de venter å gjøre noen mindre estimatendringer. Meglerhuset ser fortsatt nedsiderisiko for konsensusanslagene for 2015/2016.

Morgan Stanley skriver at de er bekymret for at utbyttekuttet vil gi et ekstra negativt press på aksjen, og motvirke positiv effekt av annonserte kostnadskutt og at aksjen handles til 0,6 ganger pris/bokført verdi etter goodwill-nedskrivning.

Morgan Stanley trekker frem at konsensus på Subsea 7 allerede gjenspeiler et svakere 2015, og skriver at de ville ha kjøpt aksjen på kurssvekkelse.

Handelsbanken trekker frem at det svakeste punktet i rapporten var ordrereserven for 2016, som impliserer ytterligere kutt i omsetningsestimatet for 2016, som de anslår til rundt fem prosent for både eget estimat og konsensus.

Les også:

Oljeservicekjempe dropper utbytte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.