Oslo Børs er lite endret fredag, etter få bevegelser i oljeprisen og de andre aksjemarkedene etter Oslo Børs stengte i går.

Brent-oljeprisen er opp om lag 20 cent fra da Oslo Børs stengte torsdag, mens de store europeiske børsene er blandet.

«Månedens viktigste»

Det er flere makrohendelser på kalenderen fredag.

For Norges del er dette Regionalt nettverk, som kommer klokken 10:00. Svarene fra medlemsbedriftene i nettverket kan gi utslag i rente- og valutamarkedene.

I aksjemarkedet er det imidlertid USA som får mest oppmerksomhet fredag, hvor den månedlige arbeidsmarkedsrapporten slippes i ettermiddag. Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News blant 96 økonomer, ventes det at antallet sysselsatte utenfor landbruket steg med 235.000 i februar, litt ned fra økningen på 257.000 i januar.

Jobbrapporten har tidligere vist seg å kunne flytte markedet markert i løpet av kort tid. Myndighetenes rapport er den mest utfyllende oversikten for tilstanden i arbeidsmarkedet i verdens største økonomi. Rapporten danner derfor et godt utgangspunkt for å vurdere den nåværende og fremtidige utviklingen i økonomien.

Rapporten er tidligere blitt kalt både «månedens viktigste tall», «alle nøkkeltalls mor» og «verdens viktigste makrotall» på grunn av evnen til å flytte finansmarkedene.

Norwegian lite endret

Av spesifikke aksjer kan det bli oppmerksomhet rundt Norwegian Air Shuttle, som fortsatt rammes av streiken blant selskapets piloter. Ifølge Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, blir det nye møter fredag.

Riksmekler Nils Dalseide bekrefter at partene skal møtes klokken 13.00 i ettermiddag.

Norwegian-aksjen faller 0,8 prosent til 223,00 kroner fredag.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,08 prosent til 617,12 poeng.

Les også:

Partene i Norwegian-konflikten møtes klokken 13.00

Ber Finanstilsynet vurdere tiltak for å dempe boliglånsveksten  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.