Rec Sililcon stiger over fire prosent nå på formiddagen og aksjen er opp mer enn 30 prosent så langt i år.

Hermanrud har lenge hatt klokketro på Rec Silicon, som er en produsent av superrent silisium til solcellepaneler. I mars i fjor var aksjen handlet til fem kroner, men falt dramatisk gjennom 2014 til 1,7 kroner i slutten av desember, hovedsakelig på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina.

Hermanrud tok aksjen inn i Swedbanks anbefalte ukesportefølje i midten av januar i år. Det viste seg å være en innertier. Aksjen er porteføljens store vinner med en oppgang på over 30 prosent siden aksjen ble tatt inn i porteføljen i midten av januar.

Takket være Rec Silicon har Swedbank-porteføljen gitt en samlet avkastning så langt i år på 6,9 prosent, marginalt bedre enn hovedindeksen på Oslo Børs med 6,5 prosent. Uten Rec Silicon i porteføljen hadde Hermanrud vært grundig slått av hovedindeksen. Det er flaut når vi vet at Hermanrud har ry som en dyktig aksjeplukker, og av mange ansett som bevis på at aktiv forvaltning lønner seg fremfor å bare være investert i indeksen.

Resten av Swedbank-porteføljen er ikke mye å skryte av. Norsk Hydro har gitt negativ avkastning, mens de øvrige aksjene Lundin, Sparebank 1 Nord-Norge, Subsea 7 og Tanker Investments har levert medioker avkastning. Subsea 7 og Tanker Investments røk ut av porteføljen denne uken, og inn kom Storebrand og Norwegian Property.

Rec Silicon-aksjen handler nå til 2,3 kroner. Hermanrud ser et langt større potensiale.

«Kinesisk straffetoll, tilbudsvekst og svakere prisutvikling er så godt som reflektert i dagens aksjekurs. Aksjen handler nå til over 80 prosent rabatt til nybyggpris, noe vi finner meget attraktivt – til tross for det meget svake sentimentet i solsektoren. REC er verdt NOK 7.10 per aksje dersom den var priset til hva ny kapasitet koster i dag, nemlig USD 80/kg,» heter det i en oppdatering fra Swedbank denne uken.

Hermanrud er ikke bekymret for handelskrigen mellom USA og Kina.

«Handelskrigen kan løses eller omgås og i mellomtiden vil REC finne nye ikke-kinesiske kunder. Å finne nye kunder kan også bli lettere enn først ventet, ettersom det ryktes at Hemlock har sikret seg 30kT under re-eksport alternativet og vil bruke mindre krefter utenfor Kina. Mot slutten av 2016 ser vi også en kraftig forbedring i utnyttelsesgraden for silisium ettersom vi vet at majoriteten av kinesisk og ikke-kinesisk kapasitet har blitt skrudd på innen da,» skriver Swedbank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.