Norske Skog la på Ombudstvedts lønn med nesten 1,1 millioner kroner fra 2013 til 2014. Lønnen, inkludert andre goder, steg fra 5,5 til 6,5 millioner kroner. Det innebærer en lønnsøkning på 19 prosent.

Den største økningen står en resultatbasert bonus på 872.000 kroner for. Det viser selskapets årsrapport.

Norske Skog er midt i en prosess for å spare kostnader og fikk etter mange forsøk gjennom et refinansieringsprogram i februar. Før løsningen ble presentert ble det spekulert i om selskapet var nær konkurs.

Les mer: Har reserveløsning dnPlus (krever innlogging)

Norske Skog fikk et driftsresultat i fjerde kvartal på -238 millioner kroner, mot -283 millioner kroner i samme periode i fjor. Det skyldes et svakt magasinpapirmarked i Europa, ifølge selskapet.

Aksjekursen falt nær 19 prosent gjennom 2014. Hittil i år har kursen steget med 10,16 prosent etter at refinansieringsløsningen kom på plass.

Carsten Dybevig, talsmann for Norske Skog skriver i en tekstmelding til DN at Ombudstvedt ikke vil kommentere sin egen lønn:

- Lønn for konsernsjef er fastsatt av selskapets styre, skriver han, og viser ellers til årsrapporten.

Sjekk aksjekursen her

Les også:

Norske Skog nominerer Ole Enger

Oppgraderer kredittrating på Norske Skog

Mener Norske Skog vil misligholde

Stor nedtur for Norske Skog

- Svært fornøyd

Avispapireiere skjelver dnPlus (krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.