Børsene i Europa ble påvirket av sterke PMI-tall både for hele euroområdet og fra euroområdets største enkeltøkonomi, Tyskland.

Ifølge analysehuset Capital Economics underbygger dagens PMI-tall tidligere indikasjoner om at den økonomiske gjeninnhentingen i euroområdet har akselerert litt i første kvartal.

Berenberg-analytikerne tror Petrobras vil bli nødt til å reforhandle kontrakter for å redusere kostnadene, samt utsette betalinger.

Til tross for at Berenberg og flere andre meglerhuset nevner Subsea 7 blant selskapene som vil kunne rammes hardest, virker ikke Subsea 7 selv å være merkbart bekymret for allerede tildelt arbeid.

Subsea 7-styreleder ikke bekymret

Subsea 7s styreleder, Kristian Siem, sier til TDN Finans at han er trygg på at det brasilianske statsoljeselskapet behøver Subsea 7s tjenester og utstyr fremover.

- Vi kjenner jo Petrobras godt som en av våre store kunder, vi har en rekke kontrakter med Petrobras, og vår oppfatning er at Petrobras trenger det utstyret vi har leid til dem og de tjenestene vi har kontrakt for, og at dette kommer til å vedvare på lang sikt, sier han.

Siem tilføyer at han imidlertid tror at situasjonen vil kunne gi effekter på Petrobras' nye prosjekter og feltutbygginger.

Subsea 7-aksjen sluttet ned 1,5 prosent til 72,0 kroner.

- Ingen nye signaler

DNB anser ikke den oljerelaterte porteføljen som en stor utfordring slik situasjonen er nå. Selskapet ønsker ikke å svare på spørsmål om eksponering mot Petrobras og Sete Brasil, men sier generelt at det ikke er noen nye signaler å sende til markedet siden sist, det sier konsernsjef Rune Bjerke i DNB til TDN Finans tirsdag.

- Vi har ikke noen nye signaler å sende til markedet. Vi mener at den delen av porteføljen vår som er relatert til olje- og gassnæringen er en kvalitativt og godt gjennomarbeidet portefølje som er av det mer solide vi har. Vi har ikke sett noen tegn til tapsutvikling i den delen av porteføljen så langt, sier Bjerke.

Bjerke sier at hvis oljeprisen i lang tid forblir på et lavt nivå vil det bli mer utfordrende for flere bedrifter.

- Det er sikkert også noen i vår portefølje. Men vi anser ikke dette som noen stor utfordring slik situasjon er nå, sier Bjerke.

På spørsmål om eksponering mot Petrobras og Sete Brasil sier Bjerke at han ikke ønsker å kommentere enkelte tilfeller.

- Generelt har vi en policy på kredittsiden der vi følger en aktsomhetsmatrise, den følger vi både i Norge og andre land i dag, sier Bjerke.

- Det faktum at vi ikke har noe nytt å melde markedet, indikerer at det ikke har skjedd store ting siden vi sist kommuniserte som tilsier at vi skulle orientert, sier Bjerke.

DNB-aksjen falt 0,15 prosent til 129,30 kroner tirsdag, omsatt for 209 millioner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,23 prosent til 620,95 poeng, omsatt for 3,610 milliarder kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.