Det var tidligere i mars at DNO gjennomførte en kontroversiell emisjon på975 millioner kroner rettet mot et knippe investorer, men merkelig nok ikke mot selskapets egen hovedaksjonær Rak Petroleum fra Dubai i De forente arabiske emirater.

Emisjonen ble gjennomført til kurs 13,25 kroner, og planen var å gjøre en reparasjonsemisjon på 55 millioner kroner overfor småaksjonærer som ønsket å unngå utvanningen av eierandel som oppsto fordi de ikke var invitert med i den rettede emisjonen.

Men DNO-aksjen kollapset etter emisjonen, og har ikke vært over kurs 13,25 kroner en eneste dag siden da. Da skal man være bra dum dersom man kjøper aksjer i reparasjonsemisjon til kurs 13,25 kroner, mens man kunne kjøpe så mange aksjer man ville i aksjemarkedet til kurser rundt 11 kroner.

«Aksjonærene har derfor hatt en lang periode til å nøytralisere utvanningseffekten av emisjonen ved å kjøpe DNO-aksjer i det åpne markedet til kurser under emisjonskursen på 13,25 kroner,» skriver DNO i en børsmelding i dag.

Dette er forsåvidt en vanlig reaksjon i de tilfeller hvor markedskursen faller under emisjonskursen etter emisjonen.

Det interessante er at DNO i det hele tatt planla en reparasjonsemisjon. I en tidligere børsmelding skrives det noe om at dette gjøres for å oppfylle prinsippet om likebehandling av aksjonærene. Dette indikerer at selskapet faktisk selv innbilte seg at aksjekursen ville handle over emisjonskursen i perioden etter emisjonen.

Med kanselleringen av reparasjonsemisjonen går dermed DNO glipp av de 55 millioner kronene. Trøsten får være at 975 millioner kronene fra hovedemisjonen er trygt plassert i selskapets kasse.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.