Royal Caribbean Cruises seg markert på en positiv Oslo Børs fredag etter kvartalsrapporten fra Carnival.

Carnival Corporations kommentarer i dagens kvartalsrapport rundt bookinger for resten av 2015 til høyere priser bidro til oppgang for cruiseaksjene. Selskapets oppjustering av guiding for netto yield i konstant valuta til 3-4 prosent i 2015 fra tidligere 2,5 prosent trekkes også frem som positivt.

Carnival-aksjen var opp 6,0 prosent i New York, mens Norwegian Cruise Line steg 4,9 prosent. I Oslo endte RCCL opp 8,3 prosent.

Det norske oljeselskap hadde også god utvikling fredag og endte opp 4,3 prosent til 45,6 kroner. SEB høyner kursmålet på aksjen til 60 kroner fra tidligere 45 kroner på redusert frykt for emisjon.

Det norske oljeselskaps hovedaksjonær, Aker, vil investere mer tid og ressurser i Det norske oljeselskap i fremtiden, skriver konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i Akers årsrapport for 2014, fremlagt fredag.

«Verdipotensialet for en langsiktig eier som Aker er betydelig», heter det.

Samtidig gjentas det at Det norske oljeselskap kan begynne å betale utbytte når produksjonen fra Johan Sverdrup kommer i gang.

Videre skriver Eriksen at mens noen hevder at Det norskes kjøp av Marathon Oil i Norge var dårlig timet, viser tallene at transaksjonen har styrket Det norske finansielt, selv med en halvering av oljeprisen.

«Dette viser viktigheten av å ha inntekter i det norske skattesystemet når milliarder skal investeres i utviklingen av Ivar Aasen- og Johan Sverdrup-feltene», heter det.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,84 prosent til 616,47 poeng, omsatt for 3,2 milliarder kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.