Det var mandag forrige uke at Collett tok inn lakseaksjen Marine Harvest i Arctic-fondets anbefalte ukesportefølje. Timingen viset seg å være maksimalt uheldig for på onsdag kom Nordea Markets med en dyster rapport på laksesektoren, og aksjen falt markant. Kursmålet på Marine Harvest ble barbert fra 93,5 til 77 kroner og opprettholdt salgsanbefalingen. Dette var kjedelig for Collett som to dager før hadde tatt inn Marine Harvest i ukesporteføljen på kurs 97,95 kroner.

 «For vår kortsiktige ukeportefølje var det dårlig timing og et dårlig valg. Vi har jo opplevet slike ting før og vi har mye å være ydmyke for,» skrev Collett i en epost til DN.

Han ville da ikke kommentere Marine Harvest-aksjens videre skjebne i porteføljen.

«DN`s Ukeporteføljen er slik at vi bare kan gjøre endringer hver mandag morgen. Så våre beslutninger vil bli tatt mandag morgen med bakgrunn i vårt syn på Marine Harvest og andre aksjer som vi vurderer det relative potensialet til,» skrev Collett.

Nå er mandagen her og Collett har bestemt seg for å være lojal til sitt opprinnelige investeringscase i Marine Harvest. Collett deler åpenbart ikke det negative synet til Nordea Markets, som er spesielt bekymret for den kraftige kostnadsøkningen i sektoren, spesielt innen fôr. I 2012 var totale kostnader under 25 kroner per kilo. I 2015 venter Nordea en gjennomsnittlig kostnad i Norge til over 31 kroner per kilo. Siden gjennomsnittlig laksepris i 2015 ventes å være på 39 kroner, impliserer det en oppdrettsmargin på åtte kroner per kilo.

Marine Harvest-aksjen stiger over to prosent nå på formiddagen til 94 kroner. Dermed er Arctics negative avkastning på aksjen redusert til fire prosent.

 

Mens Collett beholder lakseaksjen i ukesporteføljen, tar han ut flyaksjen Norwegian og erstatter den med DNB.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.