Oslo Børs steg på relativt lavt volum mandag, og trosset lavere oljepriser og negativ utvikling for noen oljerelaterte aksjer.

Statoil-aksjen sluttet dagen med nedgang. Selskapet meldte mandag morgen om et nytt gassfunn i blokk 2 utenfor Tanzania.

Funnet estimeres av Statoil til mellom 1,0 og 1,8 billioner kubikkfot, og analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank mener dette representerer en verdi på 0,30-0,60 kroner per aksje.

«Vi er imponert av Statoils driftsmessige suksess i området», fremholder Sveen-Nilsen, men påpeker at lavere gasspriser i Asia, kapitaldisiplinen i oljebransjen, og de asiatiske nasjonale oljeselskapenes reduserte appetitt for M&A, som tre faktorer som kan begrense kommersialiteten av Statoil-funnene i området.

Statoil-aksjen endte ned 0,4 prosent til 142,9 kroner, og ble mest omsatt på Oslo Børs for 521 millioner kroner.

Nytt cruise-løft

Royal Caribbean Cruises steg 1,6 prosent og fortsatte med det oppgangen fra fredag, da aksjen endte opp 8,3 prosent etter at konkurrenten Carnival la frem sine resultater for regnskapsmessig første kvartal 2015.

Credit Suisse opprettholder sitt positive syn på Carnival i en oppdatering, og skriver at de ser selskapet og cruise-sektoren sett under ett som godt posisjonert for videre oppgang.

Meglerhuset mener at utviklingen i markedet i Karibien viser tegn på bedring, samt at driftsforbedringer begynner å vise seg, særlig i form av bedre salg ombord.

Også Carnivals forventninger til utviklingen i det kinesiske markedet fremheves. De venter at over én million passasjerer fra regionen i 2015, hvorav halvparten vil reise med Carnival.

Ny Yara-sjef

Yara opplyste mandag at selskapet har ansatt Svein Tore Holsether som ny konsernsjef. Holsether er i dag konsernsjef i Sapa, som er et joint venture eid 50/50 av Hydro og Orkla.

Fondsfinans skriver i en oppdatering at de mener Holsether fremstår som et godt valg for Yara. Videre mener meglerhuset at selv om de ikke nødvendigvis tror at Holsethers avgang er en forløper til en endelig løsning for eierskapet JV'et mellom Orkla og Hydro, er avgangen interessant.

Yara sluttet opp 1,4 prosent, Norsk Hydro var opp 1,1 prosent, mens Orkla steg 0,3 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,50 prosent til 619,54 poeng, omsatt for 2,5 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Det er noe som ligger der på bordet og er en forutsetning for driften

- Det er ingen enkel beslutning

Lojal til Marine Harvest