Seadrill Partners har mottatt terminering fra BP for semiriggen «West Sirius». Partners vil motta fulle betalinger fra BP for den gjenstående kontraktsperioden, men ettersom kontraktsvilkårene for «West Sirius» ble byttet med vilkårene for en annen semirigg, «West Capricorn», før termineringen, vil Partners' ordrebok reduseres med 160 millioner dollar, opplyses det i en melding mandag.

Byttet av vilkårene førte til at «Sirius» fikk en dagratereduksjon på 40.000 dollar og redusert kontraktvarighet med to år til juli 2017. Samtidig økte raten på

«Capricorn» med 40.000 dollar, samtidig som varigheten ble forlenget med to år til juli 2019.

Dette fører altså at Seadrill Partners' ordrebeholdning faller med om lag 160 millioner dollar.

Til tross for dette, venter selskapet at kontantstrømmen ikke vil påvirkes i vesentlig grad, som følge av reduserte driftskostnader på «Sirius» når riggen legges i opplag.

«Sirius» ventes demobilisert og tilbakelevert til Seadrill Partners innen tidlig mai 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Etterforskere har fått Lubitz' sykejournal

Oslo Børs stiger på lave volumer

- Det er noe som ligger der på bordet og er en forutsetning for driften