DNO-aksjen faller hele 5,6 prosent nå på formiddagen og kursfallet så langt i år har dermed kommet opp i over 34 prosent. Kun it-floppen Opera Software er nærheten med et kursfall så langt i år på 30 prosent.

Nedturen i DNO fikk virkelig fart etter den verdiødeleggende emisjonen på 975 millioner kroner i midten av mars. Den dagen falt aksjen 13 prosent. Investorene som ble med på emisjonen til kurs 13,25 kroner, har så langt hatt en negativ avkastning på 21 prosent. DNOs største aksjonær Rak Petroleum fra De forente arabiske emirater var forutseende nok til ikke å delta i emisjonen.

Tirsdag melder DNO at selskapet stenger ned all produksjon i Jemen på grunn av sikkerhetsmessige årsaker knyttet til den pågående konflikten mellom Houthi-militsen og flere arabiske land ledet av Saudi-Arabia.

Men det er vanskelig å forstå at DNO-aksjen skal falle over fem prosent på grunn av dette. DNOs oljevirksomhet i Jemen har knapt noen verdi i selskapets balanse etter nedskrivningen på 57,2 millioner dollar i fjerde kvartal. Oljeproduksjonen er helt minimal.

«Produksjonen i Jemen var før suspensjonen i gjennomsnitt på 950 fat per dag netto for DNO, sammenlignet med vårt samlede produksjonsestimat for selskapet på rundt 113.000 fat per dag netto i 2015,» skriver Pareto.

«Den utfordrende sikkerhetssituasjonen har vært godt kjent, med Saudi Arabia og sine gulf-allierte som iverksatte en militær operasjon mot Houthi-rebellene forrige uke, og dette burde etter vårt syn ha en begrenset påvirkning på aksjekursen,» skriver Pareto.

Meglerhuset skriver at det har tidligere versert rykter om at DNO ville gi opp sine blokker i landet på grunn av sikkerhetssituasjonen.

Men selv om operasjonen i Jemen er av marginal betydning for DNO, er dette nok en vekker for investorene om at DNO driver oljevirksomhet i områder som de fleste investorer ved sine fulle fem aldri hadde satt sine ben i.

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.