-Fred A. Ingebrigtsen har etter påtalemyndighetens mening brutt meldeplikten 609 ganger av 960 børsdager i perioden. Det sa aktor, statsadvokat Birgitte Budal Løvlund da aktoratets prosedyre fortsatte på rettsdag 100 i  Acta-ankesaken i  Gulating lagmannsrett i dag.

Budal Løvlund presiserte at disse meldepliktsbruddene  ikke tilsvarer antall transaksjoner men antall dager det ikke er meldt transaksjoner.

-Her dreier det seg om handler som aldri ble meldt, sa Budal Løvlund og la til at de medtiltalte medvirket til å skjule  Ingebrigtsen bak deres navn.

Budal Løvlund sa Ingebrigtsen var eksponert gjennom handler i de medtiltaltes navn.

-Han var reell eier av aksjene. Han var eksponert for kursrisiko. Han var kjent med realitetene bak enhver transaksjon.  Det er bevist at han skulle meldt disse handlene til Oslo Børs. Han var primærinnsider, sa Budal Løvlund.

Innledningsvis sa Budal Løvlund at Ingebrigtsen ikke var en hvilken som helst primærinnsider.

-Han var gründer. Actas hjerte. Han hadde en ekstrem tro på selskapet sitt og hadde klokkertro på at Acta skulle vokse inn i himmelen. Den troen hadde han selv da andre ikke delte hans optimisme,sa Budal Løvlund.

Dette er fjerde dag av aktoratets prosedyre som er ventet ferdig onsdag i neste uke. Deretter er det avsatt åtte dager til forsvarernes prosedyrer.

Anken i det som er kalt Norgeshistoriens største innsidesak skal være ferdig behandlet og tas opp til doms 30.april. Da har saken vært til behandling i Gulating lagmannsrett i  til sammen åtte måneder. Oppstart var 1. september i fjor.

- Han ville ikke leve på en løgn lenger. Det står det respekt av.

- Kom som en bombe

- Han er dominerende dnPlus

Mener tilståelsen er falsk dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.