Det er bred nedgang på Oslo Børs og de store europeiske børsene fredag.

Flere internasjonale medier melder at dagens handel i markedene nærmest stoppet opp som følge av at Bloomberg-terminalene globalt gikk offline tidligere. Tidlig fredag ettermiddag virker enkelte terminaler å ha kommet online igjen.

Tradere sier til Wall Street Journal at Bloomberg-terminalene gikk i sort kort tid etter at aksjemarkedene i Europa åpnet.

- Vi jobber med å reparere tjenesten til de kundene som var rammet av dagens nettverksproblem og vi etterforsker årsaken, sier en talsmann for Bloomberg til WSJ.com.

Bloombergs dataterminaler brukes av alle typer tradere over hele verden, både til å utføre handler og for å kommunisere med andre i markedet. De tekniske problemene rammet derfor både aksjemarkedet, råvaremarkedet og valutahandelen.

Den tyske Dax-indeksen falt rundt 200 poeng på 30 minutter fra rundt 11.45 til 12.15.

I tillegg rykker en mulig gresk statskonkurs nærmere.

Bloomberg News melder viser til offisielle greske kilder på at Hellas nå kan bli tvunget til å forlate euroen, og frustrasjonen vokser blant landets kreditorer. Analytikere spør seg nå hva som kommer til å skje dersom gjeldsforhandlingene bryter sammen.

Erik Nielsen i UniCredit Bank AG sier at det bare et spørsmål om tid før Hellas går tom for penger og må trykke sin egen valuta, ifølge Bloomberg.

Det finnes ingen presdens for hvordan man går ut av euroen, så det kan ta tid.

Les også Øystein Dørums syn på Hellas-krisen her: - Nærmest som å være vitne til et «Game Of Chicken» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 "Helt krise"