Børsene i USA faller markert fredag. Etter en times handel er de tre toneangivende indeksene ned mellom én og 1,5 prosent.

En melding om at myndigheter i Kina strammer inn reglene for marginhandel samtidig som noen resultatrapporter skuffet, tynger markedene, melder Bloomberg News.

«Nyhetene fra Kina slår hardt ut i markedene når vi nå nærmer oss åpning», skriver analytiker Craig Erlam i Oanda Corp.

«Det vi ser nå er en kombinasjon av panikk og at tekniske nivåer blir overgått, og dette forverrer fallet», skriver han videre.

Oljeservicegigant overrasket

Schlumberger trekker opp rundt 1,5 prosent etter at selskapet rapporterte bedre resultater enn ventet etter stengetid torsdag.

Analytiker Daniel Boyd i BMO skriver i en oppdatering at Schlumberger-resultatet sender en klar beskjed om hvorfor selskapet handles med en betydelig premie til konkurrentene og viser til selskapet rapporterte marginer var betydelig bedre enn ventet, ifølge Bloomberg News.

Analytiker James Schumm i Oppenheimer, er enig.

Schumm fremhever imidlertid at selskapets rapport bør ha en negativ effekt på selskaper som driver med boring etter olje og gass på land.

Konsernsjef Pål Kibsgaard i Schlumberger sa under en pressekonferanse at han ikke ser mulighet for at riggtellingen på land i USA vil komme tilbake til tidligere toppnivåer.

- Vi venter et fall i lete- og produksjonsinvesteringer onshore i USA på over 30 prosent i 2015, sa han.

Flere selskaper har kommet med resultater fredag. Blant selskapene som skuffet markedet var American Express, aksjen faller 4,5 prosent i førhandelen.

 

Les også:

Søskenpar dømt for restaurantjuks

- Dette er svært positivt

- Nærmest som å være vitne til et «Game Of Chicken»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.