Yara skriver ned investeringen sin i Lifeco med 112 millioner dollar på grunn av de forverrede sikkerhetsutsiktene i Libya, melder selskapet mandag.

I norske kroner blir nedskrivingen på om lag 868 millioner.

- Tatt i betraktning en allerede krevende situasjon for samarbeidsselskapet, både når det gjelder tilgang på gass og finansiell situasjon, har Yara derfor besluttet å skrive ned verdien på sin investering i Lifeco med 112 millioner amerikanske dollar, skriver selskapet i meldingen.

Yara opplyser at den gjenstående bokførte verdien i Lifeco er på 18 millioner dollar – snaue 140 millioner kroner.

- Den politiske og sikkerhetsmessige situasjonen i Libya er blitt raskt forverret, og antas å kunne bli ytterligere svekket i tiden fremover. Med dette som bakgrunn vurderer Yara driften av anlegget fortløpende sammen med de andre partnerne, for å beskytte både ansatte og eiendom, heter det.

Yara understreker samtidig at de vil fortsette å delta i styringen av Lifeco, med et mål om å gjenoppta full produksjon så snart den sikkerhetsmessige og politiske situasjonen i Libya muliggjør varige, forbedrede driftsforhold for selskapet.

Les også:
Rema presses av prisnedgang
Asia i dag: Stabiliserer glødende aksjemarked
Godtegründer beklager konkurser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.