Meglerhuset venter svake tall og lavere aktivitet i alle divisjoner, og ser få triggere annet enn mulig fusjons- og oppkjøpsaktivitet fremover, viser en oppdatering tirsdag.

Den lavere 2015-guidingen fra kapitalmarkedsdagen og stadig mer negative markedsutsikter tilsier at estimatene skal ytterligere ned, fremgår det.

Aker Solutions har en god ordredekning for 2015, men analytikerne i Pareto venter utsettelse av prosjekter og kanselleringer.

«Aksjen har steget i det siste på høyere oljepris og fornyede M&A-spekulasjoner etter at General Electric annonserte salg av eiendeler. Oppgangen er til en viss grad berettiget, men vi finner dette for tidlig», heter det.

Ettersom meglerhuset venter fortsatt fall i omsetningen i 2016 og en utfordrende nyhetsstrøm fremover, i tillegg til gjennomføringsrisiko, nedgraderes aksjen til selg. Meglerhuset gjentar kursmål på 40 kroner.

Gjennom Aker kontrollerer Kjell Inge Røkke Aker Solutions.

Les også:
USA i dag: Advarer mot rentesmell
Knuser disse tre «sparemytene»
Herkules-sjef går av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.