Tirsdag fortsatt Norwegian himmelturen sammen med hovedtyngden av aksjene på børsen.

Norwegian aksjen steg 3,3 prosent tirsdag etter å ha steget 3,2 prosent dagen før. Den siste måneden er aksjen opp 27,05 prosent. Tirsdag endte aksjen på 306,70 kroner, omsatt for 195 millioner kroner. 

Norwegian-sjef Bjørn Kjos skriver i selskapets årsrapport at deler av flyflåten som ikke brukes til egen virksomhet i økende grad kan bli leiet ut til andre selskaper. Norwegian hadde per utgangen av 2014 utestående ordre på 246 fly.

DNB høynet mandag kursmålet på aksjen til 400 kroner, opp fra 330 kroner, på forventning om at selskapets leasingaktivitet vil ta seg opp og bedre inntjeningen.

Citi frykter imidlertid at Norwegian fortsatt vil måtte foreta en emisjon, og gjentar en salgsanbefaling og kursmål på 250 kroner, ifølge en oppdatering mandag.

Opera Software hadde mindre tillit i markedet tirsdag. Mandag kveld ble det kjent at selskapet skal kutte 70 stillinger, hvorav 30 i Norge, for å spare penger.

Les også: Opera Software kutter 70 jobber

Fondsfinans skriver i en oppdatering nyheten er nøytral for deres vurdering av aksjen, og meglerhuset vil bare gjøre små endringer i sine estimater etter meldingen. Meglerhuset opprettholder sin nøytral-anbefaling på Opera, og har før endringene et kursmål på 66 kroner.

Opera endte ned 3,9 prosent til 71,50 kroner, omsatt for 152 millioner kroner.

Frykter lånebrudd

Oljeservicesektoren på Oslo Børs endte ned tirsdag. Arctic Securities nedgraderte Petroleum Geo-Services til selg fra hold og satt nytt kursmål på 33 kroner, basert på nedjusterte estimater for 2015 og 2016.

Med de reviderte estimatene, venter Arctic at PGS vil bryte lånebetingelse i fjerde kvartal 2015. Arctic mener en salgs-tilbakeleieavtale for «Apollo» er sannsynlig, og vil ikke bli overrasket om en emisjon på 100-200 millioner dollar blir kunngjort i nær fremtid.

PGS-aksjen endte ned 2,0 prosent.

Nedgraderer Aker Solutions

Også Aker Solutions falt. Aksjen endte ned 4,1 prosent etter Pareto Securities nedgraderte selskapet til salgsanbefaling fra hold før oljeserviceaktøren fremlegger sin delårsrapport for første kvartal. Meglerhuset venter svake tall og lavere aktivitet i alle divisjoner, og ser få triggere annet enn mulig fusjons- og oppkjøpsaktivitet fremover.

Den lavere 2015-guidingen fra kapitalmarkedsdagen og stadig mer negative markedsutsikter tilsier at estimatene skal ytterligere ned, fremgår det.

Aker Solutions har god ordredekning for 2015, men analytikerne i Pareto tror det fort kan gå mot utsettelser og kanselleringer av prosjekter.

«Aksjen har steget den seneste tiden på høyere oljepris og fornyede M&A-spekulasjoner etter at General Electric annonserte salg av eiendeler. Oppgangen er til en viss grad berettiget, men vi finner dette for tidlig», heter det.

Ettersom meglerhuset venter fortsatt fall i omsetningen i 2016 og en utfordrende nyhetsstrøm fremover, i tillegg til gjennomføringsrisiko, nedgraderes aksjen til selg. Meglerhuset gjentar kursmål på 40 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,56 prosent til 655,05 poeng, omsatt for 4,4 milliarder kroner.

Les også:
- Markedet har gått inn i en «vente og se»-modus
Avis: Den greske statsministeren med omstridt krisetiltak
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.